Posted on Leave a comment

Риболовни екскурзии: три начина да се насладите на върховното северно приключение

Време за четене: 8 минути

„Има удоволствие от издръжливия живот на открито. Няма думи, които да разкрият скрития дух на пустинята, който да разкрие неговата мистерия, меланхолията и очарованието му. „

Президент Теодор Рузвелт

Плаващ самолет, пристигащ за летищен риболов в Аляска

Мечтаеш ли някога да избягаш от съвременния свят? Да отидеш някъде без пътища, без пилони, просто красива природа и невероятен лов? Ако е така, превърнете мечтите си в риболовно пътуване. Излезте към небето и се отправете на север в търсене на приключения. Върнете се у дома с невероятни спомени и тон вкусна риба.

Тези въздушни приключения са еднократно преживяване, така че искате да се оправите. Имайки това предвид, ще разгледаме плюсовете и минусите на трите основни стила на летящия риболов: аванпости, хижи и еднодневни пътувания. Всяка от тях е невероятна по свой специален начин. Всичко зависи от вашите приоритети, график и бюджет.

Fly-In риболовни аванпости: Сам в дивата природа

Отдалечен риболовен аванпост в Онтарио

Ако наистина искате да избягате от цивилизацията, това е тази за вас. Ще бъдете прехвърлени в отдалечена каюта и ще бъдете качен отново няколко дни по-късно. Междувременно вие сте сами. Това не означава, че ще се борите за оцеляване. Повечето постове се състоят от удобна каюта и лодка за риболов на местното езеро. Не очаквайте обаче да намерите много в шкафовете.

Красотата на летящите застави е тяхната простота. Вие сте изцяло по свой собствен график. Свободно да прекарате деня, колкото искате. Бийте се с огромни риби от зори до здрач или просто ритайте назад и се наслаждавайте на тишината. И разбира се, този основен подход намалява разходите, което означава, че всеки може да се наслади на няколко дни сред природата.

Fou-in риболовни площадки са канадски специалитет. Онтарио има лъвския дял от тези самостоятелни хижи, повечето от които са в северозападната част на провинцията. Ако това не е достатъчно отдалечено за вас, в Манитоба има и аванпости и още няколко изпъстрени в цялата страна. Където и да има страхотен риболов, можете да очаквате да откриете постройка или два скрити далеч.

Какво да хванеш

Щастлив риболовец, държащ голяма лодка на север на лодка

Усамотени езера в централна Канада? Това може да означава само две неща: Уоли и Пайк! Това са наистина диви риби, много от които никога досега не са виждали кука. Те хапят силно и се бият още по-силно, като ви доставят безкрайно забавление и истински празник в края на деня.

Пайк и Уоли са основното събитие със сигурност, но има много повече оферта. Повечето езера държат бас с малки размери. Южните петна може да имат Мъски, докато по-северните често са дом на езерото Пъстърва. Това, което тези застави липсват при хората, те повече от компенсират в рибата.

Какво да донеса

Асортимент от предмети, необходими за пътуване до морски риболовен пост: дъждобран, къмпинг, туристически обувки, раница и други

Списъкът с какво да се опакова за риболовно пътуване варира от изход до пост. Средната ви кабина има електричество и течаща вода, въпреки че може да не се пие направо от тръбата. Те ще имат и голите неща като съдове за хранене и прибори за готвене. Поискайте пълен списък какво да носите, когато резервирате, но планирайте да опаковате всичко, което бихте взели на къмпинг, минус палатката.

По отношение на риболовните уреди е добра идея да донесете две сгъваеми или от две части пръчки – лек стълб за Bass и по-здрав за Walleye и Pike. Плетете плитка от 10, 20 и 30 фунта, както и трудни лидери за риболов на щука. Няма да навлизаме във всяка част от крайните устройства, просто знайте, че люлеенето от магазин за примамки не е опция. И разбира се, не забравяйте да купите лиценз за риболов.

Fish-In риболовни къщи: Бягства с пет звезди

Изолирана рибарска хижа на остров в Северна Канада. Няколко малки сгради изпъстрят острова, лодките обикалят в местните води, а малък плавателен съд е акостиран до брега

След повече луксозно бягство? Може би не ви харесва идеята да носите половината къща със себе си. Така или иначе, пребиваването в ложа би могло да бъде отговорът. Това обикновено са големи, добре оборудвани клубни къщи или малки селски къщи, скрити в пустинята. Те често имат бар, готвач и водачи, които да ви изведат във водата.

Основният „недостатък“ в една квартира е, че може да не я имате на себе си. По-големите ложи обикновено приемат няколко групи наведнъж. Това не е задължително проблем, имайте предвид. Всъщност по този начин можете да срещнете приятели през целия живот. И ако искате да се измъкнете от всички останали, има много място за вас да ловите спокойно.

Повечето северни американски хижи са в Британска Колумбия и Аляска. Хайда Гвай е първото място за канадските ложи , следвано от остров Ванкувър и пролива на Джорджия. По-голямата част от аляските ложи са на югоизток, но има и по-отдалечени в Принц Уилям Саунд, Кенай и дори Алеутския полуостров.

Какво да хванеш

Трима риболовци, държащи голяма крал сьомга

Повечето летище са на брега, независимо дали сте в Аляска или в пр. Н. Е. Това означава да удвоите вида и много повече риба в края на пътуването си. В солена вода можете да се насочите към крал сьомга и палтус, както и към вкусни обитатели на дъното като Lingcod и различни видове скални риби.

В реките има също толкова много действия, въпреки че пътуванията са насочени към един вид, когато той е в разгара си. Вземете някой от петте вида тихоокеанска сьомга . Бойна дива дъгова пъстърва или северни специалитети като Доли Варден, Арктика Чар и езерото пъстърва. Пъстървата е популярен прицел през пр.н.е.

Какво да донеса

Летяща въдица до раница, отзад стои риболов

Ложите осигуряват всичко необходимо за самия риболов, особено по-обемното оборудване като водоустойчиви и вати. Храни, напитки и други основни продукти също се предлагат като стандарт. Въпреки това, някои алжиски хижи имат политика „донесете своя собствена“ алкохолна политика поради лицензионните закони. Говорейки за това, не забравяйте лиценза си за риболов!

Очаквайте строги ограничения за теглото на полета и съответно опаковайте. Няколко промени удобни, слоести дрехи ще направят, с доброкачествено водоустойчиво яке и водоустойчив дневен пакет. Ако носите своя собствен прибор, придържайте се към основните положения: няколко 9 ‘мухата пръчки (5 или 6 тегл. За пъстърва, 9 тегл. За сьомга) и няколко от любимите ви мухи. Няма нужда да носите солена вода.

Излети и хели риболов: Ден за спомен

Отдалечена река в Аляска, със синя гумена лодка във водата и стотици сьомга, плуващи в реката

Fly-out риболовни пътувания ви дават вкус на пограничен риболов, без да харчите цялото си пътуване по средата на нищото. Излезте на светло и рано, прекарайте целия ден на риболов сред природата, а след това вземете вечерта. Това е чудесен вариант, ако пълен екскурзионен екскурзия е твърде скъп. Като алтернатива те могат да бъдат черешката на тортата по време на престоя ви в квартира.

Тези пътувания се извършват или с плаващ самолет, или с хеликоптер. Самолетите са много по-бързи, което означава, че можете да стигнете до най-далечните води. Те обаче се нуждаят от място за кацане, така че сте ограничени до езера и големи реки. Хеликоптерите са по-лесни за кацане, привеждайки в поглед малки потоци и долини.

Каквато и опция да търсите, най-доброто място за търсене е Аляска . Дори не можете да стигнете до столицата на държавата с път, така че не е изненада, че тук са популярни самолетни пътувания. Някои летящи квартири в Британска Колумбия също извършват тези пътувания. Така или иначе ще се насочите към самотните езера и далечни реки, далеч от какъвто и да е признак на човешкия живот.

Какво да хванеш

Голяма дъгова пъстърва в улов, следваща плитка вода, със сьомга до нея в горния ляв ъгъл

Полети почти винаги след сладководни риби. Sockeye, King и Silver Salmon са често срещани мишени, както и Rainbow Trout, Char и Grayling. Честно казано, можете почти да вземете какво да ловите. Какъв би бил смисълът да наемете полет, ако не можете?

Едно нещо, което трябва да се знае е, че повечето риби са само наоколо в много специфични периоди на годината. Това ще варира в зависимост от реката или езерото, на което сте риболов. Уверете се, че го обсъждате с вашата квартира или полетна услуга доста навреме, ако имате предвид някои видове.

Какво да донеса

Този наистина зависи от това кой те лети. През повечето време пътуването се управлява от квартира, така че те могат да ви осигурят вата и други големи неща. Ако обаче не сте отседнали в хижата или ако пътуването се организира от пилотен буш, а не от гид, може да се наложи да го докарате всичко.

Както бе споменато по-горе, можете да насочите към повечето риби само с няколко пръчки – 5 или 6 тегл. За по-малки риби и 8 или 9 тегл. За по-големи хищници като сьомгата. Ако гоните трофейни крале, може да ви трябва нещо малко по-хефтие, като 10 тегл. Както винаги, не забравяйте да закупите лиценз и всички допълнителни маркери за събиране на риба.

Общи въпроси и заключителни мисли

Тези пътувания са различни по много начини. Въпреки това, всички те имат няколко общи неща. Ето няколко заключителни съвета, които трябва да имате предвид, ако искате да извлечете максимума от вашите.

Кога да резервирате

Краткият отговор: Винаги резервирайте възможно най-напред. Някои квартири се резервират години преди време. Обикновено местата за риболов и еднодневните екскурзии имат повече наличности, но все пак е най-добре да си вземете слота рано.

Като се има предвид, това зависи от това, което искате да насочите. Основните писти за сьомга са най-натоварените периоди в годината. Ако се интересувате повече от Пъстърва или Чар, имате повече възможности. Трябва да можете да спестите малко пари, като избягвате и този висок сезон.

Лицензи и застраховка

Формуляр за застраховка за пътуване, с писалка, кредитна карта и мобилен телефон, разположен близо до нея

Вече споменахме, че трябва да закупите лиценз за риболов. Друго съществено значение за всяко приключение е добрата застраховка за пътуване. Да летиш в средата на нищото, за да замахнеш с остри куки, е именно онзи вид, който застрахователите се опитват да избегнат. Потърсете пакети, които покриват специално екстремни спортове или дейности на открито.

Последното нещо, което трябва да помислите, е лиценз за лодка, тъй като ложите и аванпостите често имат лодки, които можете да извадите сами. Всъщност нямате нужда от такава, за да пилотирате лодка в Аляска, но горещо препоръчваме да вземете незадължителния курс за безопасност на лодките в Аляска. В Канада трябва да имате карта на оператора на удоволствие по всяко време на себе си, докато контролирате лодка.

Първи риба у дома

Какъв е смисълът да уловиш цялата тази вкусна риба, ако не успееш да я занесеш вкъщи? Обикновено квартирите предлагат да замръзне и да запечата вакуума целия си улов, готов за полета у дома. Ако сте в застава или на еднодневна екскурзия, може би ще трябва да се справите сами с това. Вижте нашата статия за прибирането на риба у дома, ако имате нужда от съвет.

Fly-In Fishing: Истински опит с списъка с кофи

Плаващ самолет, летящ над гора по залез слънце

Опитахме да дадем справедливо обобщение на трите стила на риболов с муха. Всички те са доста уникални. Някои дори се насочват към напълно различни видове. Който и да отидете, сте за времето на живота си. Ако вземете наистина дива риба без нито един признак на съвременния свят в полезрението – какво би могло да я победи?

Ходили ли сте някога на риболовно пътуване? Къде отидохте и какво хванахте? Някакъв съвет за първокласници? Пуснете ни вашите истории и предложения в коментарите по-долу!

Публикацията Риболовни екскурзии: три начина да се насладите на върховното северно приключение се появи на български език първо в блога на ribata.eu.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *