Posted on 1 Comment

ЛОВ И РИБОЛОВ

ЛОВ И РИБОЛОВ

Лов и риболов са спортове, които винаги се възприемат на първо място като хоби. Спортният характер е присъщ  най-вече на риболова, а при лова той се отразява по-скоро в спортната стрелба. При всички положения, обаче, това са мъжки занимания, тъй като подчертават умения като бързина, ловкост и сила, типични и необходими най-вече за мъжете.

Ловът е чудесен начин да излезете и да получите така необходимия свеж въздух, от който се нуждаете, и да се насладите на природата около вас. Много хора решават да не се занимават с лов, тъй като смятат, че местата, където могат да практикуват това хоби, са ограничени, но това далеч не е така.

Лов

Ловът датира от началото на вековете. Най-ранните цивилизации използват лова, за да убиват животни, тъй като това е бил единственият им източник на храна. Естествено, това е помогнало на екосистемата по няколко начина. Без лов, вярвате или не, щеше да има огромен дисбаланс в хранителната верига.

Сега, що се отнася до лов, има много различни видове, които можете да овладеете, от лов на елени до лов на птици, лов на пуйки и много други.

Има много хора, които считат лова за „лошо нещо“, тъй като смятат, че е грешно животните да се убиват като хоби. Много видове лов са забранени, като ловът на тигри, например, защото те са застрашени от изчезване животни.

Риболовът е чудесен начин да се отпуснете и да избягате през уикендите. Той е много популярен с това, че е вълнуващ и предизвикателен спорт или успокояващо хоби. Започването е много лесно и зависи до голяма степен от това къде живеете и какви водни басейни има във вашия район.

Някои хора не мислят, че риболовът е „истински“ спорт. И със сигурност не изглежда да изисква същата издръжливост като при отборния спорт футбол или индивидуални атлетични занимания като маратон или тренировка за Тур дьо Франс. И все пак, в изкуството на риболова има доста познания и умения.

Това означава, че риболовът може да бъде едновременно спорт и хоби, тъй като не трябва да се извършва конкурентно и повечето хора го правят за забавление и за да си набавят храна. Всичко необходимо за успешен риболов ще откриете в нашия онлайн риоболовен магазин, на гарантирано най-ниски цени.

Хората са улавяли риба от незапомнени времена, предавайки уменията си от едно поколение на друго. Така е и при лова – има някаква символика в тяхното наследство и приемственост в семействата.

Ловът и риболовът са много неща – спорт, хоби, страст. Има очарователна и притегателна сила в подготовката, избора на екипировка и съответните съоръжения.

За повечето страстни почитатели на лова и риболова те, рано или късно, се превръщат във философия и начин на живот.

1 thought on “ЛОВ И РИБОЛОВ

  1. Риболовът си е 100% спорт особенно ако се практикува спининг или джигинг. Да подмяташ цял ден джиг над 80гр 100-150гр от брега например се изисква много добра физическа подготовка. Който се съмнява да пробва !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *