Posted on 3 Comments

Забрана за риболов на щука – до кога?

Забрана за риболов на щука - до кога?

До кога е забрана за риболов на щука и кога ще ловим зъбатите хищници отново? На 15 февруари тази година забраната за риболов на щука в България е факт. Тя е със срок на дейсвтие до 30 април. Ако няма изненади.

На 1 май българските рибари могат да ловят свободно крокодили по всички разрешени водоеми на територията на България.


След 1 май е разрешен уловът само на щука, защото има други действащи забрани за риболов – забрана за пролетно-лятно размножаващите се риби и забрана за риболов на бяла риба.

За още риболовни новини. За нова информация относно забраната за риболов на щука и до кога ще е забраната за бяла риба в България – следете нашия риболовен блог.

Всички необходими риболовни принадлежности за риболов на щука ще открите на ribata.eu. Едни от най-често поръчваните продукти за риболов на щука са монтажите за риболов на драшкович, които може да видите тук и тук. С голям успех при риболова на щука се радват и голяма част от изкуствените примамки. Въпреки всичко най-универсалния начин за риболов на щука си оства риболовът със жива рибка. Всякаква жива стръв и различни размери рибки ще намерите на сайта или на място в риболовния ни магазин в гр. Пловдив – локация.

УСПЕХ ^^^

3 thoughts on “Забрана за риболов на щука – до кога?

  1. […] 15 февруари до 30 април е забранен уловът на щука – Забрана на щуката. От 1 април влиза в сила забраната за улов на голяма […]

  2. За мен забрана за риболов на щука не трябва да има, защото този хищник остави без риба водоемите в страната. Сега мечтая риболов на каракуда, но този вид риба изчезна. Щуката е вредна риба и трябва популацията и да бъде намалена.

  3. Защо трябва да има разни забрани когато нищо не се прави от ИАРА за поддържането, и охранатана водоемите
    Разни часни охранители
    Идват искат пари допълнително.Не се пускат подходящи рибни видове по водоемите
    На пример в яз.Искър.
    Има достатъчно хищни риби,вместо да се пусне Толстолоп Бала Мур да почистат водораслите,пуснаха сомчета.Къде са специалистите по кабинетите.
    Някой отиде ли да види какво е състоянието на място.?Вече от водорасли не се риболова,с те са вече на всякъде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *