Posted on Leave a comment

Риболовът, като светско хоби за всяка възраст

Риболовът, като светско хоби за всяка възраст

Риболовът е универсалното хоби за мнозина. Въпреки, че не всеки може да понесе добре тишината и спокойствието, което ти дава това занимание, то да ловиш риба е супер отпускащо за мнозина. Ако смятате, че само мъжете са страстни рибари, много грешите.

Дамите напоследък все повече посягат към въдицата и това е едно от хобитата, които можем да практикуваме семейно и да се забавляваме. Както у нас, така и по света има редица местенца за улов на интересни и уникални риби. Независимо дали сте фен на риболова по поречието на реките или в езера и язовири, то такъмите, въдиците и техниките за улов са различни. И все пак това хоби е толкова универсално, че се съчетава с къмпингуването, събиранията по хижи и язовири, както и чисто семейната разходка за един ден или уикенд.

Избрахме няколко от най-добрите места за улов на риба по света, ако сте авантюристи и искате малко да разнообразите риболова си. Ето и кои са те:

Шотландия, Съдърланд – тук може да се насладите на изобилен улов от сьомга и пъстърва по поречието на реката или от лодка. Освен това ловуването на риба е чудесен начин да опознаете прелестта на шотландската природа.

Италия, Сицилия – тук хобито ви ще придобие нестандартен и вълнуващ характер. В Сицилианските води около островите е пълно с чудати риби, които ще ловите под водата. Единственото, което трябва да направите е да се екипирате за подводно гмуркане в плитки води и да се насладите на изживяването.

Италия, Сицилия ribolow

Канада, Нюфаундленд – острова е буквално изобилстващ от риба. Тук може да уловите дъгова или арктическа пъстърва, атрактивната жълто опашата камбала, треска и разбира се сьомга. За риболова на сьомга останете във вътрешността на острова, докато за камбала и скумрия ще трябва да поемете източно на острова към по-бурните води.

Тайланд, Пукет – страстните риболовци знаят много добре, че в Южен Тайланд на остров Пукет е райското място за улов на риба. Тук улова в дълбоки води е традиционен и може да си уловите прочутите риба меч, риба тон, марлин черен или син, както и да се насладите на приказното прозрачно Андаманско море.

ЮАР, Кейптаун – ако искате да изведете хобито си улов на риба на едно ниво пълно с адреналин, то елате тук за улов на риба тон. Този африкански град на юг ви предлага възможността за силна емоция, която ще изпълни с трепет кръвта ви, когато рибата започне да се мята на куката.

Риболова е не само хоби, той е страст и вдъхновение, така че наслаждавайте му се напълно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *